ingatlanárverés

Ingatlan vásárlása árverésen

Garantáltan tehermentes ingatlant vásárolna Magyarországon, jóval a piaci ár alatt ?

Kezdjük egy példával...

Önálló bírósági vágrehajtó által, 2017-ben árverésre bocsájtott ingatlan alapadatai:

Az ingatlan címe: 1013 Budapest, Pauler utca

A tulajdoni lap, valamint az adó-és értékbizonyítvány adatai alapján az ingatlan társasházban lévő 48 nm-es 1 szobás + 1 félszobás, 5. emeleti lakás. A főépület többszintes, falazata tégla, életkora 80 év, közepes állapotú, egészében alápincézett. A lakás helyiségei: 1 szoba, 1 félszoba, 1 konyha, 1 fürdőszoba, 1 előszoba, WC. A szobák és mellékhelyiségek padlóburkolata: mozaik, parketta. Közművesítettsége: vezetékes víz - gáz - villany - csatorna.

Tulajdoni hányad: 1/1, tehermentes, beköltözhető.

kikiáltási ár: 11 520 000 Ft            minimum ár: 5 760 000 Ft            árverési előleg: 1 152 000 Ft


Az alapadatokból látható, hogy a kikiáltási ár is jóval a piaci ár alatt van, kis szerencsével rendkívül kedvező áron vásárolhatunk egy normál méretű budai lakást. Befektetésként vizsgálva, egy éven belül akár 100 %-os hozamot érhetünk el. Hogyan kezdjünk hozzá ? Bízzunk meg a lebonyolítással egy szakembert !

Az ingatlanárverésen történő vásárláshoz tapasztalat, szakértelem és sok idő szükséges. Tisztában kell lenni az aktuális (nem a hirdetési, hanem a valós) ingatlanárakkal, a trendekkel, a bérbeadási, értékesítési lehetőségekkel. Az árverésen értékesített lakóingatlanok nagyobbik részének gyenge a műszaki állapota, beköltözésre nem alkalmas. Döntő momentum lesz az ingatlan műszaki állapotának felmérése és a szakszerű, igény szerinti felújítása, mert ezen múlik, hogy valóban jó vásárt csináltunk-e. Ez persze a normál ingatlanforgalmazásban vásárolt lakóingatlanokra is igaz. Azt tudni kell, hogy a vásárláshoz, az árverési előleg befizetéséhez készpénzre lesz szükség, ezeknek az ingatlanoknak a vásárlását a bankok általában nem finanszírozzák.

Megbízás esetén milyen szolgáltatásokat nyújtunk Önnek ?

  • mindenre kiterjedő ügyvédi közreműködés, az ingatlan megvásárlásának lebonyolítása, ingatlanjogi tanácsadás
  • az Ön igényeinek megfelelő árverési ingatlan felkutatása, megbízás alapján licitálás
  • az ingatlan általános felmérése, környezettanulmány készítése, az ingatlan helyszíni, vagy egyéb eszközön (facebook élő adás, személyes link használatával interneten keresztül, e-mail) történő bemutatása a megrendelő vagy képviselője részére.
  • a kiválasztott ingatlan műszaki állapotának felmérése, költségvetéskészítés a felújításra, igény szerinti felújítás kulcsrakész állapotig
  • befektetési célú vásárlás esetén az ingatlan továbbértékesítése, bérbeadása
  • egy éven belül, többszöri, rövidtávú bérbeadás esetén az ingatlan kezelése, takarítása, a bérbeadás ügyintézése
  • egyéb egyedi megállapodások

Felkeltettük az érdeklődését ?